Wie zijn wij?

Wij zijn Wiranda en Ilona en wonen met onze  twee zoontjes (2018 en 2019) en twee hondjes in een twee-onder-een-kapwoning in Meppel.

Wiranda heeft de Pabo gevolgd. Hierin heeft zij de keuze gemaakt om kinderen in het speciaal onderwijs te begeleiden. Met deze interesse is zij in de gehandicaptenzorg terecht gekomen. Vanaf 2011 tot eind 2017 is zij 20 uur in de week werkzaam binnen een zorginstelling. In de eerste jaren was zij werkzaam op een logeerhuis. Hierna drie jaar op een woongroep met acht jongeren die allen een verstandelijke, lichamelijke en visuele beperking hebben. Het laatste half jaar werkte ze op een BLK kinderdagverblijf. Vanaf augustus 2017 werkt zij in het speciaal onderwijs als leerkracht. Naast haar werk in het onderwijs, werkt ze als zzp-er bij mensen thuis om hun kind in hun eigen omgeving te begeleiden en/of te verzorgen. In de weekenden vangt zij kinderen binnen haar gezin op; Villa Cura.

 

Ilona heeft een opleiding als verzorgende gevolgd. Op dit moment werkt ze 24 uur als receptioniste en telefoniste. Naast het werk als receptioniste, verzorgt Ilona kinderen/jongeren in de weekenden bij haar thuis; Villa Cura.

 

Wij hebben beide veel liefde voor het werken met kinderen/jongeren met een beperking. Met die reden vangen wij kinderen en jongeren met een beperking op in ons warme huis. De logés krijgen hier alle aandacht en zo nodig één-op-één of één-op-twee begeleiding. Ook is er tijd voor leuke activiteiten die aansluiten bij de logé. Hier ligt dan ook ons hart.